Met de zwembus naar schoolzwemmen

busvervoer tussen school en zwembad - onderdeel van Stichting Bus

Met de zwembus naar schoolzwemmen

‘Schoolzwemmen moet terug in het basisonderwijs.’ Hetgeen wij natuurlijk alleen maar kunnen beamen. Goed voor de verbetering van de zwemvaardigheid, daarnaast laat het kinderen ervaren hoe leuk bewegen in het water is. Alleen maar voordelen. Maar het kost voor veel gemeenten te veel geld en daarom hebben veel gemeenten het wegbezuinigd. Eén van de kostenposten is het vervoer. Kinderen kunnen niet altijd te voet of met de fiets naar het zwembad, maar met de bus is dan vaak te duur. Of toch niet?

#samensterk

De ZwemBus (Stichting Bus) probeert in het kader van #samensterk het schoolzwemmen weer terug te krijgen in het basisonderwijs onder het motto: ‘Schoolzwemmen moet terug in het basisonderwijs.’ Men vraagt zich af waarom schoolzwemmen überhaupt is afgeschaft. Maar door vooral samen tot oplossingen te komen wil men het schoolzwemmen weer op de kaart zetten.

Doen gemeenten het schoolzwemmen de das om?

Subsidies
Met voormalige lijnbussen in eigen beheer en zonder winstoogmerk wil men het busvervoer naar zwembaden voordelig realiseren. Gepensioneerde buschauffeurs, vrijwilligers met de juiste papieren kunnen lokaal hun steentje bijdragen door met een zwembus rond te rijden. Daarnaast wil men proberen om te kijken naar subsidies waaronder het zogenoemde Leefbaarheidsfonds dat gemeenten verstrekken. Dit fonds is bedoeld voor activiteiten die de leefbaarheid in een dorp, buurt of straat vergroten.

Zonder winstoogmerk
De Stichting heeft geen winstoogmerk, de ZwemBus wordt gefinancierd door het bedrijfsleven en wordt voor een deel gesubsidieerd. Men beschikt over een eigen wagenpark met voormalige lijnbussen, echter wel enigszins aangepast om de veiligheid te verbeteren. De bussen voldoen aan alle wettelijke veiligheidseisen. Basisscholen en verenigingen in heel Nederland kunnen een beroep doen op de ZwemBus vervoersdienst.

Voor meer informatie: www.stichtingbus.nl

Tags: , , , , , , , , , , ,